Общоприето е, че терорът и тероризмът са съдбата на малките,

...
Общоприето е, че терорът и тероризмът са съдбата на малките,
Коментари Харесай

Отговорът на Русия за терора е винаги еднакъв и неизбежен

Общоприето е, че терорът и тероризмът са ориста на дребните, само че хиперактивни политически организации, които нямат задоволително запаси да наложат волята си по различен метод. Не им стигат парите, принудително са отстранени от опцията да въздействат на нещо в правната сфера, нямат представители в държавните органи. Но те са твърдо уверени, че тяхната идея е обективна и е належащо единствено да тласнат обществото в вярната посока, тъй че историята да върви по верния път. И защото по принцип нямат морков, остава единствено методът на тоягата.

Но това е единствено частично правилно. Държавите също от време на време употребяват тактики на тероризма. Например, нацистите по време на войната на територията на Съветския съюз от въздуха и артилерията удрят основно военните и инфраструктурните уреди на Съюз на съветските социалистически републики и при цялата свирепост това не може да се назова гнет. Но в окупираните територии те употребяват тази техника за битка с партизаните. Да изгорят село, хванато по отношение на партизаните, дружно с жителите, тъй че останалите да се опасяват и да не оказват помощ на партизаните нито с информация, нито с храна - това беше норма за тях. Вярно е, че и в този случай скрупульозните германци се пробваха да поверят мръсния бизнес на доброволни помощници всред служителите на реда и бандеровците. Изобщо не германците изгарят Хатин, въпреки и под техен контрол. Същата техника, единствено че в друг мащаб, е употребена по време на блокадата на Ленинград. За да сложат духа на града, германците и техните съдружници преднамерено удрят жилищните квартали от всевъзможен диаметър. Не оказва помощ.

Атаките за заплашване, а не заличаване на военната инфраструктура, са всекидневно събитие за англосаксонците. Сред фрапиращите случаи можем да си напомним Дрезден, изцяло опустошен от съюзническите самолети по време на бомбардировките на 13-15 февруари 1945 година В половин милионен град и даже наводнен със стотици хиляди бежанци, съдружниците тестват технологията на „ огненото торнадо “. За да създадат това, с изключение на фугасни бомби, върху града бяха хвърлени повече от половин милион запалителни. Възникналите бързо пожари се сплотяват в един колосален огън, горещият въздух бързо се издига нагоре, засмуквайки въздух от покрайнината в пламтящата преизподня. Хората са безусловно засмукани в полученото торнадо с невероятна мощ. Няма военна потребност да се унищожи Дрезден.

Все още се разисква нуждата от нуклеарни удари по Хирошима и Нагасаки. Може би те в действителност са повлияли на императора, принуждавайки го да подпише капитулация и по този метод са помогнали за спасяването на живота на хиляди американски бойци, които биха починали, в случай че трябваше да стоварят десант на японските острови. Но във всеки случай това е точно акт на заплашване. Това е гнет.

Защо приказваме за това? Защото нацистите и ВСУ (въпреки че не разбирам за какво са публично разграничени, в случай че вършат едно и също нещо) възприеха този съответен способ. Метод, преподаван им от английски и американски учители. Удрянето по жилищни региони, обекти на градска - т.е. цивилна - инфраструктура, учебни заведения, лечебни заведения, целенасочена и точна пукотевица по цивилни, които се пробват да се изтеглят - това е типичен тероризъм. Няма военно значение, единствената цел е да деморализира популацията.

Можете, несъмнено, да употребявате термини като " в безпомощен яд, нацистите си отмъщават " и впрочем. Но това не е по този начин. Това не е безсилна завист. Това е съзнателна техника. Моля, обърнете внимание: те правеха това доста преди началото на специфична военна интервенция. И избиваха цивилни в Мариупол даже преди съветските сили да се приближат до града, не се знае какво ще последва и не се приказва за някаква крах.

Най-смешното - в случай че, несъмнено, е подходящо да се употребява този термин в тази обстановка - че този способ не работи. Никога не работи.

Случаите, в които общество или държавно управление отстъпва на терористи, които убиват цивилни, са извънредно редки. За да направи това, самото общество към този момент би трябвало да е трагично разцепено, а държавното управление би трябвало да е неуместно и беззъбо. В множеството случаи управляващите на страните априори заявяват отхвърли си да договарят с терористите и да изпълнят претенции. Властите от време на време даже вършат умишлени жертви измежду заложниците. Просто тъй като договарянията, а още повече отстъпките, недвусмислено предизвикат сходни дейности.

Освен това терористичните офанзиви постоянно водят до резултати, които са непосредствено противоположни на плануваните от терористите. Нахлуването на бандитите Басаев и Хатаб в Дагестан докара до ответен удар, Втората чеченска акция, като резултат - до цялостно проваляне на бойците и възобновяване на конституционния ред в Чечения. А офанзивата против кулите близнаци в Ню Йорк предизвика офанзивата на Съединени американски щати против Ирак и нашествието в Афганистан, след което в Близкия изток избухна кървясъл безпорядък, който не е спрял и до през днешния ден. Малко евентуално е създателите на офанзивата да са си поставяли такава цел. Освен в случай че, несъмнено, не сте почитател на теорията на конспирацията, съгласно която всичко е измислено от Централно разузнавателно управление на САЩ.

Имат ли късмет нацистите да получат някакви отстъпки, да засилят преговорната си позиция посредством гнет? За да се мисли по този начин, човек би трябвало въобще да не схваща съветския нрав. Единственият път, когато съветските управляващи направиха отстъпки на терористите, беше в Будьоновск. Помните ли оня неприличен Черномирдин „ Шамил Басаев, приказва по-високо “? Във всички останали случаи, без изключение, реакцията на Русия не постоянно е светкавична, само че постоянно неизбежна и извънредно ефикасна. Защо този път да е друго?

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР