Общопрактикуващите лекари от София област се обявиха срещу Наредба Н-18,

...
Общопрактикуващите лекари от София област се обявиха срещу Наредба Н-18,
Коментари Харесай

Общопрактикуащи лекари се обявиха срещу Наредба Н-18

Общопрактикуващите лекари от София област се оповестиха против Наредба Н-18, като неприложима в региона на медицината.

Това се споделя в изказване на тяхното съдружие до медиите.

Лечението като " продажба " и лекарите като " оператори на продажби в търговски обект " обезсмислят опазването на здравето в България, упорстват те.

Прилагането в практиката както на базовия вид, по този начин и на особено регламентирания за лекарите вид на СУПТО ще ще сътвори листи на чакащите на всички равнища на опазването на здравето. За всяко влизане в кабинета ще се написа нов амбулаторен лист. При спиране на връзката с Национална агенция за приходите ще стопира активността на лекарите. Ще се лишат здравнонеосигурените лица от достъп до първична здравна помощ, предизвестяват лекарите.

Те упорстват да се отстранен безсмислените ограничавания в Наредба Н-18, пречещи на работата ни или да се анулира напълно по отношение на здравната активност. Всички хора в България по Конституция имат право на налична здравна помощ и право на конфиденциалност, се припомня в позицията.

Те оферират да отпадне условието да вписват в базата данни номерата на касовите бележки; да отпадне възбраната за предпазване на здравната информация от прегледите на всички пациенти, в това число неосигурените, в медицинския;да престанат опитите на ръководещите да регламентират в бранша отговорности, които не могат да бъдат изпълнявани.

Много по-ефективен, съгласно тях, ще бъде контролът, в случай че се основат тласъци за жителите да съхраняват и предават с данъчните си заявления касовите бележки за разноските, които са създали през годината. В страните, където тази процедура е въведена, съвсем няма нужда от контролна активност - жителите сами извършват тези функционалности.

Лекарите поддържат проведения на 29.01.2020 година митинг на дребния и междинния бизнес против Наредба Н-18.

Припомняме, че на 25 януари към 36 града на страната притежатели и чиновници в заведения за хранене, кафенета, заведения за хранене, хотели работиха облечени в жълти жилетки.

Символичният митинг е поради разпоредба Н-18, която задължава притежателите на обекти да прибавят специфичен модул в софтуерите си, който дава достъп на проверяващите до персоналните данни на всички от личния състав и до рецептурните бумаги, които постоянно са фирмена загадка. Новите правила би трябвало да влязат в действие от 31 януари. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР