Общопрактикуващите лекари (ОПЛ) все още не могат да предписват рецепти

...
Общопрактикуващите лекари (ОПЛ) все още не могат да предписват рецепти
Коментари Харесай

Личните лекари все още не могат да изписват безплатни лекарства срещу COVID |

Общопрактикуващите лекари (ОПЛ) към момента не могат да предписват предписания за медикаменти против COVID-19. За да стане допустимо това, първо би трябвало да има договаряния сред Лекарския съюз и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), обясни по БНР доктор Станислава Крайселска.

След правене на анекс, ОПЛ би трябвало да го подпишат като договорни сътрудници. Чак тогава ще могат да се изписват безплатните медикаменти.

По думите на доктор Крайселска пациентите упорстват и даже се карат за безвъзмездни медикаменти.

„ Да отидат да си ги търсят от здравното министерство и НЗОК. И без това ние сме доста натоварени. В понеделник бях нападната от пациенти по този въпрос. “

Според персоналната лекарка в реда на нещата е безплатните медикаменти да се предписват от Коронавирус зоните.

Общопрактикуващите лекари проследяват инфектираните с ковид. Лечението е симптоматично.

„ Не може да преписваме рецепта от COVID зоната. Аз може да преценя, че е нужна друга терапия. Кой носи отговорността, в случай че нещо стане с болния? “, попита доктор Крайселска.

Тя добави, че направленията са стеснен брой. И в случай че на болен с COVID се издаде направление за рентген, да вземем за пример, ще бъдат лишени други пациенти.

„ Съвсем умишлено ни изключиха от играта, а в този момент желаят да ни включат, тъй като видяха, че не могат да се оправят “, прочувствено добави персоналната лекарка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР