Общопрактикуващи лекари излязоха с декларация, в която изразиха недоволство от

...
Общопрактикуващи лекари излязоха с декларация, в която изразиха недоволство от
Коментари Харесай

Бори или подхранва сивата икономика приравнявато на лекари с бакалии?

Общопрактикуващи лекари излязоха с декларация, в която показаха неодобрение от разпоредбите, по които Национална агенция за приходите планува медицинският им програмен продукт да бъде приравнен със програмен продукт за ръководство на продажбите в елементарен магазин по Наредба Н-18. Те приканиха управляващите да отстранен безсмислените ограничавания, които им пречат да си правят работата, защото те усложняват ненужно работата на лекарите, носят негативи за пациентите и няма да допринесат в битката със сивата стопанска система, а в допълнение ще я подтикват.

“Нашият митинг не е по тази причина, че не желаеме да даваме информация на Национална агенция за приходите за нашите продажби, а че не е редно това нещо да става през нашия програмен продукт, тъй като той е чисто медицински “, разяснява пред Mediapool доктор Виктория Чобанова, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари от София област. Тя изяснява по какъв начин ще се усложни нейната и работата на нейните сътрудници, в случай че забележките им не бъдат отразени, за какво неосигурените и частните пациенти както и частни лекарски практики остават отвън системата и Национална агенция за приходите получава достъп до сензитивна здравна информация.

Как сега се регистрират продажбите в лекарския кабинет?

И сега има малцина поликлиники и огромни групови практики, чиито медицински софтуери се употребяват като такива за ръководство на продажбите. Но всеобщо кабинетите на общопрактикуващите лекари, експерти, диагностично-консултативни центрове работят с касови апарати, които не са свързани с медицинския им програмен продукт.

“Аз в кабинета си разполагам с медицински програмен продукт, в който се съдържа здравната информация на пациентите и един касов уред, който не е обвързван с компютъра и с който се пускат касовите бележки според от това какво има да заплаща пациента “, изяснява Чобанова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР