Общоарменският благотворителен съюз (ОАБС) Парекордзаган обявява дарителска кампания за семейства

...
Общоарменският благотворителен съюз (ОАБС) Парекордзаган обявява дарителска кампания за семейства
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 05.10.2023 г.

Общоарменският благотворителен съюз (ОАБС) " Парекордзаган " афишира дарителска акция за фамилии от Нагорни Карабах, удостовери за Дарик ръководителят на организациятав Пловдив Хрипсиме Нурикян.През миналата седмица 120 хиляди арменцинапуснахаземите наАрцах. За бежанците са откритипунктовевАрташат, Гориз, Ереван и Масис, в които се доставятхрана, облекла, медикаменти исредстваотпърва нужда.Заедно с World Central Kitchen, ОАБС " Парекордзаган " в Армения осигуряватопла храна за хилядихора. Помощите се събират вGlobal Relief Fund for Artsakh. Всеки, който желае да помогне, може да го направи чрезпредставителите на " Парекордзаган " в Пловдив, а банковата сметка за дарения може да видите на уеб страницата ни darik.bg.

============================================

Mеждународното ревю за текстил и мода ТексТейлър Експо 2023 се открива през днешния ден в Пловдив. До 7 октомври в панаирa ще се показват най-актуалните трендове и технологии в промишлеността за облекло и аксесоари. Обхванати са всички сегменти: висша мода, бутикови линии и конфекции на облекла, трикотаж, кожи и обувки. 4-ото издание на „ ТексТейлър Експо “ ще бъде публично намерено от 11:30 часа пред Палата №2 на панаира. Лентата ще пререже заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Ивайло Шотев. Сред гостите и участниците в ревюто са доцент Иван Донев – учител и гост-лектор в разнообразни университети, международно известеният дизайнер проф. Лаура Бруфани – учител в Международната академия за висша мода в Рим, и Йордан Беловодски – изпълнителен шеф на Българската асоциация за текстил, облекло и кожи (БАТОК). Участие в ревюто са декларирали компании от 7 страни, измежду които както одобрени марки, по този начин и нови производители.

=========================================

В чест на 25-годишнината на столицата на Казахстан и в навечерието на Деня на Републиката /25 октомври/ на централния площад в Пловдив до Военния клуб от 11:00 часа се открива тематичната фотоизложба, отдадена на основния град на страната – Астана. „ Подобни мероприятия ще допринесат за разширение и подсилване на културно-хуманитарните и районните връзки сред Казахстан и България “, споделя Н.Пр. Виктор Темирбаев, дипломат на Казахстан в България. Всички минаващи през площада ще могат да се насладят на хубостта на показаните фотоси, да се срещнат с историята, културата и природата на столицата Астана. Експозицията се провежда от посолството на Казахстан в България със съдействието на Община Пловдив. Фотоизложбата е ситуирана върху табла на входа за Цар Симеоновата градина, до фонтаните до Военния клуб, и може да бъде прегледана до края на октомври.

=========================================

Полицейски сектор в карловското село Розино ще бъде открит през днешния ден от заместител основния секретар на Министерство на вътрешните работи Димитър Кангалджиев. Хората там упорстват от години за непрекъснато полицейско наличие поради зачестилите всеобщи сбивания сред ромски кланове в Розино.

=========================================

Комисар Станимир Калоферов е преназначен на служба заместник-директор на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик, оповестиха от ведомството. Той е на 38 години,в системата на Министерство на вътрешните работи е от 18 години, като поредно е заемал разнообразни изпълнителски и управителни длъжности в Министерство на вътрешните работи. Досегашният заместник-директор комисар Георги Гайков е преназначен на длъжността шеф на центъра за образование на служители на реда.

======================================

Отпадъчни води от септична яма на хотел в курорта Цигов чарк заливат частни парцели и се стичат непосредствено в язовир „ Батак “. Това е открила инспекция на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Пазарджик след сигнал на жители. Екоинспекторите са се натъкнали на претъпкана ревизионна шахта, която прелива. Дадено е наставление за разчистване на септичната яма от лицензирана компания. На кмета на община Батак е обещано напътствие за осъществяване на надзор върху обектите в летовището. Не е ясно обаче какъв брой време отпадъчните води от хотела са се изливали в язовира, чиито води се употребяват и за водоснабдяване и напояване.

==============================================

Девин ще означи 111 години от Освобождението на града и района. Кулминацията на празничната стратегия е в неделя на площад „ Игор Юруков “ пред Домь на културата. От 18:30 часа ще има тържествена заря инспекция с присъединяване на военнослужещи от 101-ви Алпийски полк - Смолян и Военен духов оркестър - Пловдив. Веднага по-късно е плануван и концерт на Невена Цонева.

Информации на Лалка Златанова, Тина Соколова, Адриан Кулев, Искра Койчева и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР