Общо заразените от коронавирус у нас са 220 души. От

...
Общо заразените от коронавирус у нас са 220 души. От
Коментари Харесай

Още двама българи пипнаха COVID-19, заразените станаха 220

Общо инфектираните от ковид у нас са 220 души. От през вчерашния ден новите случаи са 18, а от нощес - два. Това заяви на постоянния утринен брифинг ген. Венцислав Мутафчийски, съобщи БГНЕС.

В същото време Италия към този момент приближава Китай по брой инфектирани, в Испания са 42 000, Германия 32 000, Съединени американски щати 54 000, Франция 22 000. При нас от през вчерашния ден пробите, които трябваше да се доизследват има още два случая, които са в Пловдив – мъж на 35 години, жена на 60 години в болница „ Георги Странски “. Общите инфектирани са 220 – от вчерашния ден са 18 души, добави Мутафчийски.

Има две тревожни вести. След освобождението на круизния транспортен съд, след 17 дни от напускането на пасажерите, се намира още ковид на борда. Това демонстрира удивителна резистентност на вируса. Това постанова фанатична стерилизация на пространствата, в които се стои. Освен отдалеченост, да има стерилизация на ръцете, стерилизация на повърхностите, като метод за предотвратяване, добави Мутафчийски.

Д-р Тодор Кантарджиев съобщи, че при грипа смъртността е 0,2-0,5 %, т.е. от 200 души един губи живота си, до момента в който при ковид процентът на смъртност е по-висок. Той визира долните отделения на дихателната система, прави двойна бронхопневмония и работи на дихателната мускулатура, а възрастният болен, когато изпадне в дихателна непълнота, би трябвало да бъде подложен на командно дишане. Когато се усъвършенства и му махнем тръбата за дишане, се оказва, че той не може самичък да диша. Това е казусът на ковид, добави Кантарджиев.

Мутафчийски добави, че като последващи ограничения против ковид у нас се чака претрансформиране на цели лечебни заведения, потреблението на аварийни пространства за гледане на заболели. Това са ограничения, които се набелязват според от обстановката. Гледаме месец и половина-два напред, а не да се изненадваме и да вземаме безредни решения. Да, изолацията на избрани групи хора може да бъде мярка, която да бъде избавителна в даден миг, за този миг не е належащо, само че на фона на леки ограничения в цялата страна имаме един град който е под карантина. Мерките се вземат на разнообразни стадии от развиването на епидемията и съгласно обитаемото място или в региона.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР