Общо за денонощието 28 са потвърдено болните от коронавирус в

...
Общо за денонощието 28 са потвърдено болните от коронавирус в
Коментари Харесай

Нов смъртен случай заради коронавирус, вече потвърдените са 477

Общо за денонощието 28 са доказано болните от ковид в България, 8 са признати в болница и общо стават 179, 20 от които са интубирани, а проучванията за последните 24 часа са над 370. 477 към този момент са доказано болните от COVID-19, сподели началникът на Националния спешен щаб и ВМА генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски.
Има и нов смъртен случай - мъж на 81 години. Той е бил с декомпенсиран диабет и по тази причина е признат в болница, показал е белези на ковид, доста бързо е развил двустранна бронхопневмония. С него жертвите стават 11.
Излекуваните са 30 души, а болният медицински личен състав възлиза на 21 души. Стана ясно и, че брачната половинка на депутата от Движение за права и свободи Хасан Адемов също е болна от ковид. А решението за карантина на Народното събрание е на политиците, добави Мутафчийски. И посочи, че се обмисля опция за втори проби на народните представители.
В София новите случаи са 21, в Пловдив - 2, в Смолян са 2, в Бургас също са 2, в Кърджали има 1 човек. В " Пирогов " е признат задържан с признаци на ковид, както и 4-годишно дете с двустранна бронхопневмония, като би трябвало да се удостовери дали е болно от ковид.
" Никой в никакъв случай не е плащал проби в лечебни заведения ", категорично акцентира Мутафчийски. По думите му, до момента единствено от ГЕРБ категорично са декларирали, че ще си платят тестванията.
От през днешния ден почва всеобщо тестване на медици, до момента такова е имало за " Бърза помощ " в София.
Очаквайте детайлности!
Още: " Официално: Над 1 000 000 заболели от ковид в света, в Китай на следващия ден е ден на печал "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР