Общо взето стана добра контрола. Имахме затруднения в завършването на

...
Общо взето стана добра контрола. Имахме затруднения в завършването на
Коментари Харесай

Мъри: Като работа и желание, съм доволен от новите

„ Общо взето стана добра контрола. Имахме усложнения в завършването на офанзиви, само че като игра, предпочитание и ефикасност - е позитивно. “

Това сподели треньорът на Левски Станимир Стоилов след триумфа над Гълф Юнайтед с 4:0 в последната инспекция на „ сините “ от подготвителния лагер в Дубай.

„ Трябва да сме малко по-точно и по-директни в завършването на офанзивата. По-агресивни по този начин да кажа. Последните решения и точността на завършващия удар са ни слабост “, съобщи Мъри.

„ Общо взето това, което първо търсехме за лагер – положителни терени, храна и атмосферни условия, имахме, нямаме от какво да се оплакваме. Хотелът беше естествен. Като условия, нямаме никакви забалежки и като работа нямам забележки, единствено травмата на Петрис малко ни затрудни. Но всички футболисти имаха предпочитание и усърдие. Сега остава да се върнем и да влезем по най-хубавия метод в шампионата. Защото колкото и добре да си се справил, в случай че не играеш добре в шампионата, този лагер малко се обезсмисля ”.

Стоилов разяснява и изискванията в България, както и разликата в климата.

“Тема, която от дълги години я разясня. Исках още предходната година да седнем и да създадем смяна в стартирането на шампионата, в една полемика да забележим позитивните и негативните страни, никой нямаше голямо предпочитание. Сега внезапно се сещаме, когато ще играем в гадна конюнктура след хубаво време на положителни лагери. Може би трябваше първия кръг да ни разрешат да играем на нашия стадион, поради отоплението. Качеството и и равнището на футбола падат доста – нито за игра, нито за почитатели, нито за публицистите – като ескимоси ще бъдем. За мен шампионата стартира след 10 април. ”

“Дубайският отбор беше на положително равнище, аз имах наблюдения. Гледал съм им равнището, имат опитни африкански и британски играчи. През първото полувреме, когато бяха много свежи, имахме проблеми в намирането на последния пас. Доволен съм от тима. Сериозността беше на равнище. Направих по този начин, че всички 14-15 играчи да имат над 60 минути, с цел да бъдат в едно положително положение. Държах и Краев, който ще е осъден, и другите да имат игрови минути. Няма значение на каква позиция играеш, те се оправиха без проблеми. Въртяхме ги да добиват инерция. Целта беше всички да са оптимално готови, с цел да можем да изберем тези, които ще са в оптимално положение. Като работа и предпочитание, съм удовлетворен от новите, остава по-бързо да влизат в условията на Левски. Днес Рикардиньо вкара, само че бе анулиран незаслужено голът му. Асен се старае, а Кристиан започва добре, само че не желаеме да рискуваме след леката му контузия. Очаквах ги тези контузии при него, от дълго време не беше играл. Ако се появи нещо в нашите благоприятни условия, естествено, ще желаеме да притеглим нов състезател, само че те мъчно се появяват. Имаме подготвеност, само че не можем да приказваме за финанси ”, сподели Стоилов.

Мъри приказва и за отказаните предложения за Анди Краев и Кордоба.

„ Това е индикатор, какъв брой се трансформира Левски за 1 година. Стойността на нашия тим беше на 0, а в този момент виждате какъв брой са. Това демонстрира, че в този клуб се случиха позитивни неща като развиване. Всички дружно успяхме Левски да си обезпечи работна заплата и от горната страна тъкмо с 2 прехвърлянето. Взе се решение да не се продават играчите, с вярата с тях да се гради бъдещето на тима. Ако тръгнем да подаваме най-хубавите си играчи, няма да можем да надграждаме. Мисля, че част от тези играчи цената им ще стане по-добра. Играчи от 0 лв. от Втора лига стигнаха до общо 6 милиона продажна цена ”.

След това експертът продължи по отношение на тематиката със стадионите и изискванията в България.

“Футболни хора, медии, публицисти да седнем на една маса, дружно с БФС, да начертаем всички неща, които би трябвало да се случат, и тези условия да ги дадем на страната. При нас непрекъснато желаеме да не разсърдим някого, а ние към този момент 20 години не разсърдваме никого и сме във футболна бедност откъм условия и си караме ден да мине, различен да пристигна. После февруари се сещаме, че е зле, по този начин до април и след това забравяме какво е било февруари. Налудничаво е да започваме на 11 февруари. За нас клишето е “терените са идентични и за двата тима ”, но те са еднообразно зле за двата тима. Генерално би трябвало да погледнем, че хубави терени, бази, това ще подвига и цените на играчите, да се продават и клубове и то за положителни пари. Трябва да работим и да вършим най-хубавото, а ние стоим и гледаме да не обидим някого. Левски надгради като игра и качество. Да, резултатите не са такива, каквото ни се желае, само че е значимото, че имаме визия. Мисля, че качеството ще пристигна април месец. Дотогава ще играем на някакви пързалки и блата. До април ще се опитаме просто да печелим. Казаха ми, че теренът в Търново е заледен. Очаквам огромно предпочитание от страна на футболистите да защитят себе си и Левски. Имаме общи хрумвания с генералния спонсор. На този стадий получаваме нужната поддръжка от тях ”, приключи Стоилов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР