Общо в Азовстал“ остават от 1500-2000 бойци от Азов“. Продължаваме

...
Общо в Азовстал“ остават от 1500-2000 бойци от Азов“. Продължаваме
Коментари Харесай

Ходаковски говори за хода на щурма на „Азовстал“

„ Общо в „ Азовстал “ остават от 1500-2000 бойци от „ Азов “. Продължаваме да поддържаме пръстена и последователно да го стягаме “, сподели Александър Ходаковски, пълководец на батальон „ Восток “. По-рано съветските въоръжени сили предложиха на бойците от националните батальони да сложат оръжие.

„ Настъплението се движи постепенно. Днес имаме авиация и артилерия. В същото време не е належащо да се приказва за бързо придвижване на персоналния състав “, сподели Александър Ходаковски, пълководец на батальон „ Восток “ на Народната милиция на ДНР.

„ Предишният ден на бойците от „ Азов “ в действителност беше препоръчано да се предадат. Но в този момент има стотици разнообразни дребни групи, които крият от двама до пет души в разнообразни здания, структури, изби, подземни проходи. Те даже нямат опция да поддържат връзка между тях “, изясни Ходаковски.

„ Дори и да е имало някаква заповед от украинското командване за отдръпване, тя просто не е стигнала до тях. Почти невероятно е даже да извикате във високоговорителя пред тях. Следователно можем да кажем, че проектът е авансово жертван на неуспех “, продължи събеседникът. Той означи също, че макар неотдавнашните всеобщи капитулации, на територията на завода към момента има доста противников сили.

„ Предполагаме, че „ Азовстал “ в този момент има 1500-2000 бойци. Всъщност може и да има повече от тях, само че занапред ще го забележим. В същото време цивилни ми разказваха, че още преди да влезем в града бойците от „ Азов “ интензивно приканват локалните да отидат с тях в убежищата. Сега в действителност може да има много цивилни, които просто не могат да излязат “, счита Ходаковски.

Събеседникът обърна внимание и на гибелта на командира на 36-та бригада морска пехота на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Владимир Баранюк. „ Бяхме с него в разнообразни елементи на завода. Така че не го видях нито жив, нито мъртъв. Но няма смисъл да се спори дали това е след бягството му от завода „ Илич “. Украинските военни започнаха интензивно да се предават, няма смисъл. И това не може да се изясни по различен метод с изключение на със загубата на персонален надзор. Загубили командване, те просто са деморализирани. И това, несъмнено, е доста потребно за нас “, заключи Ходаковски.

Ден преди този момент съветските въоръжени сили предложиха на бойци от националистическите батальони и задграничните наемници, блокирани в Мариупол, да прекратят военните дейности и да предадат оръжие от 06:00 ч. московско време в неделя. Въпреки това украинските бойци, загнездили се на територията на индустриалната зона „ Азовстал “ в Мариупол, отхвърлиха да сложат оръжие и боевете не престават.

В петък въоръжените сили на Русия и ДНР изцяло освободиха металургичния цех на „ Илич “ в Мариупол от бойци. След това украинските военни избягаха от позициите си в постройката на локалния исторически музей край цех „ Азовстал “.

Освен това командирът на 36-та бригада морска пехота ВСУ Владимир Баранюк беше открит мъртъв в Мариупол, открити са и персоналните му движимости и оръжие, сподели Едуард Басурин, заместник-началник на отдела за национална милиция на ДНР..

В събота прессекретарят на Министерството на защитата генерал-майор Игор Конашенков сподели, че цялата градска зона на Мариупол е била изчистена от бойци, близо 1500 души са се предали, а останките от неонацисти са блокирани в „ Азовстал “. Според него до 16 април общият брой на украинските военни, нацисти и задгранични наемници, които са намерили леговище в „ Азовстал “, е намалял до 2500 души. На собствен ред президентът на Украйна Владимир Зеленски изиска съветските въоръжени сили да изоставен Мариупол. Според него ликвидирането на блокираните в Мариупол " ще постави завършек на всички договаряния ".

Министерството на защитата заяви, че съгласно резултатите от радиоприхващанията, с изключение на нацистите от батальон „ Азов “ и остатъците от ВСУ, в окупираните региони на града има забележителен брой задгранични наемници. Радиокомуникациите, с изключение на украински и съветски, се водят на още шест, най-вече европейски, непознати езици.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР