Общо трима български тенис таланти се класираха за 1/8-финалите в

...
Общо трима български тенис таланти се класираха за 1/8-финалите в
Коментари Харесай

България има трима 1/8-финалисти при юношите на АО

Общо трима български тенис гении се класираха за 1/8-финалите в юношеските съревнования от първия за годината шампионат в Големия шлем - Откритото състезание на Австралия в Мелбърн. След като през вчерашния ден това стори Адрияно Дженев, през днешния ден до III кръг стигнаха още един наш представител при момчетата и една състезателка при девойките.

Поставеният под №2 при 18-годишните Илиян Радулов се оправи в два сета с китаеца Джан Теинхуей - 6:4, 7:6 (2). За място на 1/4-финалите българинът ще спори с естонеца Оливер Оякар. Съперник на Дженев пък ще бъде белгиецът Александер Блокс.

При девойките своята втора победа в главната скица извоюва Росица Денчева. 15-годишната тенисистка разгроми американката Тейтъм Евънс с 6:2, 6:2 и към момента няма изгубен сет в шампионата. На идващото ходило тя ще премери сили с една от фаворитките за купата - 17-годишната рускиня Мира Андреева, която заема 292-ро място в женската класация на WTA.

България беше показана от общо петима гении при подрастващите на Australian Open. Йоана Константинова отпадна в I кръг при девойките, а Елизара Янева стигна до II кръг, откакто влезе като " щастлива губеща " от квалификациите. Треньор на младите ни тенисисти в Мелбърн от страна на българската федерация е Пресиян Коев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР