Общо събрание на тъмно“ провежда днес Софийският университет. То липсва

...
Общо събрание на тъмно“ провежда днес Софийският университет. То липсва
Коментари Харесай

Софийският университет скри Общото си събрание от календара и журналистите

Общо заседание „ на мрачно “ организира през днешния ден Софийският университет.
 Софийският университет разисква парите си на скрито Общо заседание през днешния ден
То липсва от календара на висшето учебно заведение, а идването на публицист от OFFNews пред публика 272 на Ректората смути мощно защитата. „ Общото заседание забрани наличието на публицисти! “, спря ни пазачът Константин Бъчваров още преди общото заседание да е почнало.

На входа се появи ръководителят на Оценка за съвместимост проф. Тинко Тинчев с друга версия: " Общото заседание ще реши и в случай че се съгласи да присъствате, ще Ви поканим ".

Пристигна и пиарката на Софийския университет Боряна Коларова, която също ни увери, че не можем да влезем. На въпрос за какво и за какво липсва уведомление за събранието, което взема значими управнически решения за публичния другояче университет, тя отговори, че такова имало „ във вътрешния уебсайт на Университета “, а също - че „ академичното заседание е за академичната общественост “. На възражението ни, че университетът е публичен, изискан с налозите на обществото и то има право да знае по какъв начин се ръководи той, а задачата ни е да го осведомяваме, отговарящата за връзките с обществеността отговори: „ Нямам желание да повеждам този диалог “.



Ректорът, който при последното преследване на публицисти от Общо заседание на СУ даде обещание това да не се случва повече, този път не излезе да обещае нещо.

Портите към зала 272 бяха затворени от защитата 15-ина минути преди 10:00. След това пристигна доцент доктор Светлана Божилова. Преподавателката по публицистика разбра, че публицистите са изгонени, само че попита единствено: „ А преподавателите? “.

Охраната спря и нея, защото не сподели пропуск и тя отиде да договаря с даващите картончета, осигуряващи вход. Получи такова и влезе.

Малко по-късно от вътрешната страна излезе различен охранител, който демонстративно заприказва по телефона тъкмо до репортера на OFFNews: " Общото заседание гласоподава да не пускаме публицисти.... "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР