Общо обявените през май свободни работни места от работодатели на

...
Общо обявените през май свободни работни места от работодатели на
Коментари Харесай

Над 700 работни места през май в Търговище

Общо оповестените през май свободни работни места от работодатели на територията на област Търговище са 701. Това е със 162 повече спрямо април, а по отношение на същия месец на 2017 година броят им е със 192 по-голям. Това оповестиха от Бюрото по труда в Търговище.

През месеца търсенето на работна мощ в действителната стопанска система се показва в декларираните общо 392 места в бюрата по труда, което е с 94 повече в сравнение с през април. Те са най-вече от частния бранш и според от икономическите действия най-вече свободни работни места са декларирани от административните и спомагателните действия (65), преработващата индустрия (35), строителството (34), търговията (22), селското стопанство (13), хотелиерството и ресторантьорството (9) и други, сочат данните на институцията.

По стратегии за претовареност в трите бюра по труда в област Търговище през май са декларирани 272 работни места - главно по районната стратегия за претовареност и по схеми по Оперативна програма "Развитие на човешките запаси ".

От институцията допълват, че през месеца постъпилите на работа регистрирани безработни от региона са 374. Започналите работа безработни без подготовка са 168, с работническа специалност - 119, а експертите със приблизително особено и висше обучение - 87. Над половинвата от устроените на работа са дами, а младежите до 29 години са 64. Заетост е обезпечена на 66 дълготрайно безработни и на 14 безработни с понижена работоспособност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР