Общо 57 случая на отравяне с метанол е имало в

...
Общо 57 случая на отравяне с метанол е имало в
Коментари Харесай

Гръмна Сега! Най-Малко 21 Загинаха След Масово Натравяне С Алкохол Менте!

Общо 57 случая на отравяне с метанол е имало в столицата Куала Лумпур и в околния щат Селангор, разкри министърът на опазването на здравето Джулкефлай Ахмад.

" Броят на случаите се чака да се усили, защото още пациенти идват за лекуване ", уточни той по време на конференция.

Метанолът, алкохолно съединяване, употребявано при производството на подправен алкохол, е безопасен в дребни количества, само че е гибелен в по-големи концентрации.

Петима малайзийци са измежду засегнатите, до момента в който останалите са чужденци от Бангладеш, Индонезия, Мианмар и Непал.

Властите са тествали няколко типа алкохолни питиета, с цел да открият някакви проби, съдържащи метанол в по-големи концентрации от позволените.

Полицията е арестувала седем души при специфични акции в 12 обекта, където са конфискували близо 3000 бутилки и кутии уиски и бира, в опит да разпознават нечистите питиета и да лимитират разпространяването на подправения алкохол.

Полицията проверява смъртните случаи, като наказването за сходно закононарушение е затвор до 10 години, санкция или двете.

В прилежаща Индонезия, която също е преобладаващо мюсюлманска страна, повече от 50 души починаха през април, откакто са консумирали домакински алкохол, в който е имало съставки като репелент против комари.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР