Общо над 620 души, включително притежатели на двойно гражданство и

...
Общо над 620 души, включително притежатели на двойно гражданство и
Коментари Харесай

Над 620 души ще напуснат ивицата Газа на 3 ноември

Общо над 620 души, в това число притежатели на двойно поданство и някои ранени, ще получат позволение да изоставен палестинската линия Газа в петък, оповестиха управляващите на граничния пункт Рафа в обществените мрежи.

По-рано представителят на пункта Уайл Абу Омар сподели пред РИА " Новости ", че над 400 души са минали през границата в четвъртък.

Палестинските гранични управляващи разгласиха лист с имената на лицата, които са получили позволение да изоставен.

Списъкът е категоризиран в обособени групи : притежатели на паспорти на Съединени американски щати, които съставляват болшинството, дружно с притежатели на паспорти на Обединеното кралство, Италия, Германия, Франция и Мексико.

По-рано Съединени американски щати оповестиха, че 74 техни жители са напуснали анклава на 2 ноември.

Това е третият ден, в който граничният пункт ще бъде отворен за лимитирани евакуации като част от договорка с посредничеството на Катар, включваща Израел, Египет, Хамас и Съединени американски щати.

Говорителят на израелските сили за защита (IDF) Даниел Хагари съобщи в петък, че страната му ще сътвори " коридори за цивилни по безвреден метод да се придвижат на юг ", където хората имат достъп до филантропична помощ надалеч от " интензивните боеве " сред палестински бойци и израелските сили .

Във видеоклип Хагари акцентира, че спорът на Израел е с " Хамас ", а не с цивилните, живеещи в Газа, като в същото време акцентира непрекъснатото даване на вода, храна, медикаменти и здравно съоръжение от Израел от началото на спора на 7 октомври.

Говорителят също по този начин призна посредническите старания, положени от Египет и Съединените щати за улеснение на евакуацията на ранени лица и тези, които имат двойни паспорти от анклава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР