Общо единадесет от членовете на предишния състав на Висшия съдебен

...
Общо единадесет от членовете на предишния състав на Висшия съдебен
Коментари Харесай

Бивши от ВСС съжалиха, че са избрали Лозан Панов и поискаха оставката му

Общо единадесет от членовете на предходния състав на Висшия правосъден съвет (ВСС) съжалиха, че са избрали Лозан Панов за ръководител на Върховния касационен съд (ВКС) и желаеха оставката му.

В апела са се подписали Галя Георгиева (съдия), Димитър Узунов (съдия, прочут като “човека на Бойко “ от аферата “Яневагейт “), Георги Колев (съдия, някогашен началник на ВАС), Михаил Кожарев (прокурор), доктор Незабравка Стоева (бивш правосъден инспектор), Даниела Костова (съдия), Ясен Тодоров (следовател, Мария Кузманова (съдия), Румен Боев (прокурор) и Розалин Трендафилов (пенсиониран прокурор). Към тях се причислява и Юлиана Колева (бивш народен представител от ГЕРБ).

До един някогашните кадровици са част от ръководещото болшинство в предходния Висш съдебен съвет, където най-голяма тежест иомаше някогашния основен прокурор Сотир Цацаров. И преди някои от тези членове са призовавали Панов да си подаде оставката, на няколко пъти те бяха покрай внасяне на искане за импийчмънт, което по този начин и не се случи.

Сега те са се организирали във връзка снимания клип към рап парче в Съдебната палата.

“Не имало в историята на Третата българска страна ръководител на Върховен касационен съд, който да допусне сходна подигравка със признака на правосъдната власт в страната. Оттук нататък за нас остава единствено моралният акт да желаяме оставката на Лозан Панов. Отправяме апел към господин Лозан Панов да прояви воля, храброст, геройство и да се реши на този персонален акт “, пишат някогашните членове на съвета до Пленума на Висш съдебен съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР