Общо два пъти в рамките на по-малко от година е

...
Общо два пъти в рамките на по-малко от година е
Коментари Харесай

4,5 тона отпадък е отстранен при почистване на една шахта в Асеновград

Общо два пъти в границите на по-малко от година е осъществено планово разчистване на всички дъждоприемни шахти в Асеновград.
Техният брой е близо 2 100, а компанията реализатор, с която Общината е сключила контракт, е сметопочистващата в града - „ КМД “. Допълнително, при подадени сигнали от жители, са реализирани периодически разчиствания, както в Асеновград, по този начин и на територията на обитаемоте места. Подменени са общо 120 шахтени капаци.
Освен на самите шахти, разчистване със профилиран автомобил е осъществено и на канализационни тръби, още веднъж по сигнали на асеновградчани.
Такава активност е осъществена на бул. „ България “, както и на улиците „ Цар Иван Асен II “, „ Атанас Маринов “, „ Полковник Дрангов “, „ Марица “, „ Тракия “, „ Свобода “ и „ Гоце Делчев “. Два пъти е разчиствана и дъждоприемната линия на шахта на улица „ Христо Ботев “, ситуирана до по този начин наречената „ Конска чешма “. Отстраненият от нея боклук е 4,5 тона.
Договорът сред Община Асеновград и „ КМД “ е едногодишен и е влезнал в действие от ноември 2017 година През идната есен следва да бъде извършена нова процедура за избор на компания, която да прави активността по разчистване на шахтите в Асеновградско.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР