Общо до края на 2018 г. приключилите проекти по оперативна

...
Общо до края на 2018 г. приключилите проекти по оперативна
Коментари Харесай

До края на 2018 по програма "Региони в растеж" са завършили проекти за 30 млн. евро

Общо до края на 2018 година завършилите планове по оперативна стратегия " Региони в напредък " (ОПРР) са 64 на стойност 30 млн. евро, заяви Пламен Илиев, шеф на отдел " Мониторинг " в Управляващия орган на програмата по време на 14-тото съвещание на Комитета за наблюдаване на Оперативна програма “Регионално развитие” в резиденция " Бояна ". Данните са от годишния отчет за осъществяване на програмата към края 2018 година Най-много са завършените планове по Приоритетна ос 2 " Подкрепа за енергийна успеваемост в опорни центрове в периферните региони ".

Направени са били 236 инспекции на място за осъществяването на плановете, като съвсем 220 са били по отношение на постъпили претенции за заплащания от страна на бенефициентите, друга част - по сигнали, постъпили в Управляващия орган на програмата, по оценка на риска и за осъществяването на рекомендации от предишни инспекции на място. 843 са инспекциите на извършените процедури по желание на реализатор от страна на бенефициените, в резултат на които са били регистрирани съвсем 590 сигнала за подозрения за нередности.

От посочените сигнали 44 са били прекъснати заради липса на открити нарушавания, към 530 са завършили с определяне на неправда и нужда от съответното налагане на финансова промяна, а 16 към момента се обработват. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР