Общо четирима души с алкохолни опиянения са били прегледани от

...
Общо четирима души с алкохолни опиянения са били прегледани от
Коментари Харесай

17-годишен, изпаднал в алкохолна кома, е приет във ВМА

Общо четирима души с алкохолни опиянения са били прегледани от екипи на Центъра за незабавна помощ във Варна в Новогодишната нощ. Това заяви шефът на звеното доктор Мая Рашева пред " Фокус ".

По думите й в най-тежко положение е бил 17-годишен юноша. Той е отведен в Клиниката по токсикология във Военна болница в положение на алкохолна кома на 31 декември 2018 година

Д-р Мая Рашева заключи, че повикванията за коли за спешна помощ на територията на Варненска област от последния ден на предходната година до тази заран са били общо 203. 130 от сигналите са били единствено за Варна, като приетите в болница пациенти са 23% от всички прегледани, или 51 души. Според доктор Рашева главните повиквания са били свързани с заболявания на сърдечно-съдовата система и мозъчни проблеми.

Имало е и няколко случая на побои. Екипите на Центъра за незабавна здравна помощ са помогнали на трима такива пациенти, като от тях двама са приети в болница. През последните три дни са обслужени и три пътни катастрофи. В една от злополуките е потърпевшо 13-годишно дете, а в друга пийнал водач е отведен в болница " Св. Анна " с тежка съчетана контузия.

По време на празниците на телефон 112 са постъпили и две подправени повиквания за хора в безпомощно положение. По думите на доктор Рашева при посещаване на място екипите на Центъра не са разкрили такива заболели. Според нея в новогодишната нощ не са постъпвали сигнали за потърпевши в произшествия с пиротехнически средства. В самата новогодишна нощ обичайно сигналите са били малко по-завишени спрямо делничния ден. 65 са били повикванията, като 42 от тях са били за град Варна. Във филиалите на Центъра за незабавна здравна помощ в региона са осъществени 61 амбулаторни прегледа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР