Общо четири руски станции за мониторинг на радиацията са спрели

...
Общо четири руски станции за мониторинг на радиацията са спрели
Коментари Харесай

Половината руски станции за измерване на радиацията са замлъкнали

Общо четири съветски станции за мониторинг на радиацията са спрели да предават данни след мистериозната детонация край Северодвинск. Това оповестява основаната във Виена организация, която следи за осъществяването на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити, представена от " Ройтерс ".

Това провокира съмнения, че Русия е въздействала на станциите, с цел да прикрие следствията от нуклеарния случай.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков разяснява, че интернационалната организация няма никакво отношение към случилото се край Северодвинск. Пред съветската организация " Интерфакс " Рябков изяснява, че предаването на данни от станциите за мониторинг на радиацията има непринуден темперамент.

Два дни след детонацията на военния полигон край Северодвинск, информация са престанали да предават станциите в Дубна и Киров, които са най-близо до случая. На 13 август стопират работа станциите в Билибино (в Чукотския самостоятелен окръг) и в Залесево (в Алтайския край).

На 8 август съветското Министерство на защитата заяви за гърмеж при тестване на реактивен мотор с течно гориво на полигон край Северодвинск в Архангелска област. Впоследствие бе конкретизирано, че са починали петима индивида, а още трима са били ранени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР