Общо четири огнища на птичи грип са констатирани до момента

...
Общо четири огнища на птичи грип са констатирани до момента
Коментари Харесай

Птичи грип дебне от 4 огнища в страната

Общо четири огнища на птичи грип са установени досега у нас.

Това оповестиха от Българската организация по сигурност на храните.

Едното огнище е на територията на област Добрич. В област Хасково също е намерено такова. Останалите огнища се намират на територията на област Сливен и област Ямбол.

Последното огнище е установено в животновъден обект за развъждане на патици в село Зимница, Ябмолско. Там са умъртвени близо 8 хиляди патици.

Като част от ограниченията за очистване и недопускане на разпространяването на заболяването се умъртвяват и възприемчивите животни в животновъден обект, който е в непосредствена непосредственост до огнището.

Към момента на територията на област Ямбол болестта е установено единствено в една плантация за патици, разясниха от организацията.

В сливенското село Глушник, както и в хасковското село Узунджово, Инфлуенца по птиците е установена в домашно стопанство.

Първото огнище в село Стефаново е установено в средата на месец октомври в индустриален животновъден обект за развъждане на патици.

За очистване на огнищата са взети всички ограничения според ветеринарномедицинското законодателство.

Към момента е неразрешено населването на животновъдни обекти с новоизлюпени водоплаващи птици на територията на цялата страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР