Общо 9000 чужденци са получили българско гражданство през последната година.

...
Общо 9000 чужденци са получили българско гражданство през последната година.
Коментари Харесай

9000 чужденци са получили български паспорт за година

Общо 9000 чужденци са получили българско поданство през последната година. Това разгласи вицепрезидентът Илияна Йотова във вторник по време на своя доклад. Тя добави, че през годината е помилвала двама души, а нито един чужденец не е получил политическо леговище в страната.

В същото време тя изясни, че българското поданство е въпрос на национална еднаквост, което е връзката сред жителите и страна.

" Когато се придобива поданство поради български генезис, съгласно мен и Комисията за българско поданство би трябвало да се сложи наложително изискване за притежаване на български език, да се познават главните права и отговорности съгласно българската Конституция, държавното устройство, главните знания за нашата история “, сподели Йотова.

Тя подсети, че България е посочена за страна, която дава директно поданство, което компрометира доверието другите страни от Европейски Съюз в страната ни.

" Политиката ни с потомствените българи не може да се лимитира до издаване на български паспорт “, уточни вицепрезидентът. Тя разгласи, че ще работи за основаване на Асоциация на българските общности по света.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР