Общо 9 371 ученици от област Търговище се обучават в

...
Общо 9 371 ученици от област Търговище се обучават в
Коментари Харесай

В област Търговище общо 9 371 ученици се обучават в електронна среда от разстояние

Общо 9 371 възпитаници от област Търговище се образоват в електронна среда от разстояние. Броят на учениците в учебните заведения в региона е 10 206. Без електронни устройства са 641 възпитаници, а без достъп до интернет - 262, заяви за Българска телеграфна агенция началникът на Регионалното ръководство по образованието /РУО/ Елка Станчева.

За 835 възпитаници образованието се реализира по различен метод - посредством помощта на просветителните посредници, които са медиатори сред учебните заведения и фамилиите и предават на книжен притежател образователните материали.

Във всички учебни заведения образованието в електронна среда от разстояние се осъществя чрез просветителни платформи.

Само в две учебни заведения - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий " в село Драгановец и Второ ОУ "Н. Й. Вапцаров " в Търговище, образованието се реализира напълно посредством просветителните посредници, заради липса на механически устройства при учениците.

До информация на РУО до края на годината следва да бъдат обезпечени портативни компютри за потребностите на учителите и на учениците в образователните заведения, според Постановление 283 от 15 октомври 2020 година на Министерски съвет.

В област Търговище учебните заведения към този момент имат подписани контракти за доставка на обща стойност 139 574 лева Ще бъдат закупени общо 268 преносимия компютър. От тях 193 ще бъдат за възпитаници, а 75 - за учители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР