Общо 868 са поставени в изнесените кабинети този уикенд. И

...
Общо 868 са поставени в изнесените кабинети този уикенд. И
Коментари Харесай

В седемте зелени коридори на София общо 868 ваксинирани през уикенда

Общо 868 са сложени в изнесените кабинети този уикенд. И тази събота и неделя, 2 и 3 октомври искащите да се ваксинират в София имаха опция да го създадат в седем „ “, проведени от Столична община и Столичната РЗИ. Направените ваксини до този миг единствено през уикендите са 23 467 общо.

Ваксинационните пунктове се разкриват по самодейност на кмета на София Йорданка Фандъкова, с цел да се даде опция на повече столичани да се ваксинират.

В почивните дни ваксини се слагат в пет от комерсиалните центрове от 13:00 до 18:00 часа – в „ Парадайс мол “, „ Ринг мол “, „ Сердика мол “, „ България мол “, The Mall, както и в Културния дом в парка до езерото в ж.к. „ Дружба “ от 9:00 до 16:00 часа. Имунизационен пункт работи и в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката – ж.к. " Люлин " 9, ул. " Иван Бойчев " № 17, ет. 1, каб. № 5. Работното време е от 9:00 до 14:00 ч.

Общо поставените ваксини в работни дни в общинските ДКЦ-та и в двете станции на метрото от 17 май до 1 октомври е 21 772.

През делничните дни ваксини могат да се създадат в метростанциите НДК, на връзката сред “Орлов мост ” и СУ “Кл.Охридски ” и в седем ДКЦ-та – 8. ДКЦ, 11. ДКЦ, 12. ДКЦ, 13. ДКЦ, 18. ДКЦ, 20. ДКЦ, 24. ДКЦ. В ДКЦ-та е належащо искащите авансово да се запишат.

Ваксините се обезпечават от Столичната РЗИ, а организацията се прави от екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ и дирекция „ Здравеопазване “ на Столичната община.

Продължава и самодейността на Столична община за имунизация на колективи на място. Това се прави при предварителна поръчка от предприятия и компании. На уеб страницата на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е оповестено заявление, което шефовете на компаниите могат да попълнят, с цел да заявят, че желаят имунизационен екип да ги посети на място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР