Общо 86 плажни ивици у нас са неохраняеми. Най-много са

...
Общо 86 плажни ивици у нас са неохраняеми. Най-много са
Коментари Харесай

Внимавайте, 86 плажни ивици са неохраняеми

Общо 86 плажни линии у нас са неохраняеми. Най-много са безстопанствените плажни линии на територията на община Царево – 19 на брой.

„ Не е някакъв абсурд, че най-вече са тези плажове в община Царево, защото тя е най-морската община в страната - с близо 65 километра брегова линия. Това до неотдавна не беше проблем за туризма, не е проблеми за Община Царево, защото в последно време стремглаво набира скорост почиването като див способ и това стартира да се трансформира в проблем за общината. В общинския бюджет постъпват една част от средствата за концесии и наеми, само че разпределена на тези 65 километра, на линеен метър се пада по не повече от 2 лв. – 2,50 лева”, съобщи кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев пред Нова телевизия.

Той разясни, че сумата, която се отпуска за плажа „ Корал”, е към 1200 лева

„ Само обслужването за един резервоар с боклуци е 700 лева”, разясни Лапчев. Той беше безапелационен, че общината не е срещу концесиониране на плажните линии.

Със 17 по-малко са неохраняемите плажни линии тази година спрямо летния сезон на 2017 година От 86 неохраняеми плажове 50 на територията на област Бургас, а 23 на територията на област Варна и 13 – в област Добрич.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР