Общо 85 литра контрабандни агропрепарати откриха митнически служители на пункта

...
Общо 85 литра контрабандни агропрепарати откриха митнически служители на пункта
Коментари Харесай

Задържаха контрабандни препарати за растителна защита на Капитан Андреево

Общо 85 литра контрабандни агропрепарати откриха митнически чиновници на пункта " Капитан Андреево " при две инспекции, оповестиха от Агенцията " Митници ". При единия от случаите жена заредила резервоара на автомобила си с течна тор в опит да я придвижи неусетно през границата.

Колата с хасковска регистрация влезнала в страната от Турция. В бензиновия контейнер на автомобила, който се движел на газ, при инспекцията била открита кафява течност с аромат на препарат за растителна отбрана. Общото количество - 56 литра тор " Tonik ", било купено от Турция.

При ревизия на ръководен от македонски жител лек автомобил, също влизащ от Турция у нас, митническите чиновници разкрили 29 бутилки по литър и пакети с 1,2 кг препарати за растителна отбрана. Те били укрити във фабрични кухини на автомобила и в персоналния багаж на водача.

Контрабандните препарати за растителна отбрана са арестувани и предадени на чиновник на Българската организация по сигурност на храните. На нарушителите са формирани актове.

Само за 10 дни през март митническите чиновници на пункта са задържали 180 литра и 25 кг препарати за растителна отбрана, които не дават отговор на условията за импорт, прецизират от митниците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР