Общо 8267 лева е събраната сума от благотворителния спектакъл “За

...
Общо 8267 лева е събраната сума от благотворителния спектакъл “За
Коментари Харесай

В Ботевград събраха над 8000 лева на благотворително събитие

Общо 8267 лв. е събраната сума от благотворителния театър “За Янис и приятели”, който се организира на 17 март в “Арена Ботевград”. 5 хиляди от тях към този момент са преведени по сметката на 7-годишния ботевградчанин, който страда от Детска церебрална парализа, а останалите ще бъдат дарени на хора с тежки болести от Община Ботевград.

Повече от 1200 индивида участваха на огромното събитие, което показа необикновен двучасов театър с разнообразни спортни и културни обединения от Община Ботевград и Правец.

За първи път в друго амплоа влязоха двата представителните мъжки тима от груповите спортове на Ботевград - БК Балкан и ФК Балкан 1929. За да няма спорове, те премериха сили както на баскетбол, по този начин и на футбол и демонстрираха забележителни умения пред публиката. Фолклорен оркестър даде началото на още един завладяващ дуел сред баскетболен тим за девойки от Балкан и младежкия спектакъл към Народно читалище “Христо Ботев”, Ботевград, а най-малките състезатели на ФК Балкан 1929 и Семеен кодекс Ракитин Трудовец също подадоха ръка за благотворителната идея.

Публиката имаше опция да се наслаждения и на страхотните съчетания на акробатките от Балкан и осъществяванията на мажоретките под звуците на младежкия духов оркестър от Ботевград. В програмата се включи и детския хор от град Правец, а гвоздеят в програмата, с което приключи събитието бяха осъществяванията на пет фолклорни ансамбъла от Правец, Врачеш и Ботевград. Те бяха оценени от задгранично жури в състав - Мирко Мулалич, Алекс Гаврилович и Микейл Хопкинс. Тримата играчи на баскетболния Балкан бяха впечатлени от духа и хубостта на българските национални танци и дадоха без съмнение най-висока оценка на всички участници.

Множество средства бяха събрани и от благотворителен търг със спортни продукти, в който се включиха редица изявени спортисти от Ботевград. С най-висока цена бяха продадени екип на най-хубавия български баскетболист Александър Везенков от Барселона за 300 лв. и потник за 200 лв. на капитана на Балкан Венци Петков от най-успешния сезон във ФИБА Къп, подписан от всички играчи от тима. На събитието се продаваха и ръчно направени бижута, сладки, ваучери за разчистване, картини на тематика “Моето обичано място в Ботевград”, голям брой картички и козметика, за които заслуга имаха десетки възпитаници от Община Ботевград.

Това благотворително събитие в действителност съумя да сплоти огромна част от Ботевград и сподели, че дружно сме по-силни и положителни. Нека то бъде за образец, че със съпричастност можем да превърнем всяка вяра за живот в действителност.

balkan-basket.com

Снимка: Радослав Маринов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР