Общо 800 метра от двете страни на Тунел Железница от

...
Общо 800 метра от двете страни на Тунел Железница от
Коментари Харесай

Прокопани са 800 метра от тунел "Железница", догодина ще е готов

Общо 800 метра от двете страни на Тунел " Железница " от автомагистрала " Струма " към този момент са прокопани. В тунела ще бъдат построени автомобилни преходи, които ще се употребяват единствено при спешни обстановки. Наред с това оборудването ще разполага и с пешеходни преходи.

Снимка: БГНЕС

Очаква се Тунел " Железница " да бъде приключен напролет на идната година.
Отказваме се от европарите за Автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле Проектът обаче оставал предпочитан и работата по сектора дори щяла да се форсира
Тунел „ Железница “ ще е с дължина към 2 км, с две обособени тръби в посока и е най-дългият пътен тунел изграждан до момента у нас.

Снимка: БГНЕС

Изпълнението на обекта, което стартира през октомври м. година, напредва и строителите ще доближат до прокопаването на първите 500 м в посока от Кулата към София, оповестиха от АПИ.

Снимка: АПИ

На обекта се работи непрекъснато, без почивен ден по едно и също време в двете тръби и от двете страни на тунела.
Прокопани са първите 400 м от тунел " Железница " на Автомагистрала " Струма " Съоръжението ще бъде най-дългият пътен тунел у нас
Съоръжението се построява по нов австрийски способ като се прокопават към 1,5-2 м във всяка тръба и посока на денонощие и незабавно по-късно се прави първичната обшивка на оборудването с крепежни детайли, пръскан бетон и анкери.

Снимка: АПИ

Усилено се работи и на секторите от двете страни на тунела. Отсечката преди оборудването, пътувайки от София към Кулата, е с дължина 720 м, а тази след него е 1,4 км.

Снимка: АПИ

В тази права ще бъде построена спешна връзка, която при настъпване на непредвидена обстановка в тунела ще може да води придвижването в посока София по път Е79.

Снимка: АПИ

Министърът на районното развиване Петя Аврамова и ръководителят на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски направиха ревизия на строителството на тунела през днешния ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР