Общо 8 866 897 лв. са отпуснати от януари до

...
Общо 8 866 897 лв. са отпуснати от януари до
Коментари Харесай

9 М лв. отпуснати за енергоспестяване и ремонти от Общинския приватизационен фонд за 10 месеца

Общо 8 866 897 лева са отпуснати от януари до октомври 2022 година от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) за финансиране на разнообразни планове и строително-ремонтни действия във всички региони на София, заяви заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов.

В това число, за ремонт и възобновяване, замяна на канализационна мрежа или възобновяване за енергийна успеваемост на 18 обекта - учебни заведения и детски градини от 15 региона. Това ще спести разноски за милиони през студения сезон, откакто страната приравнява фрамовете на образованието и опазването на здравето с компании и макар предложенията на Столичната община отхвърля да ги третира настрана и да сътвори специфични цени или облекчения за тях. Финансирането става по решение на  Столичния общински съвет да бъдат отпуснати общо 2 826 850 лева от СОПФ.

Сред обектите са детски градини и учебни заведения в регионите Връбница, Панчарево, Витоша, Младост, Триадица, Изгрев, Слатина, Сердика, Красно село и други

Малко над 1,1 млн. лева са дадени за реорганизация на постройката, в която се обитават Центърът за краткотрайно настаняване Св. София и администрацията на регион Илинден.
В други 10 образователни заведения, ситуирани в 8 столични региона са сменени покриви, конфигурирани са термопомпени съоръжения или са сменени отоплителните съоръжения на обща стойност 1,157 млн.

С решения на Общинския съвет са финансирани още планове за възобновяване на детски и спортни площадки, замяна на компютър и софтуерно възобновяване на система за магнитно-резонансна томография на Университетската Първа МБАЛ, ремонт на канализацията и покрива на Специализираната болница за лекуване и рехабилитация Кремиковци, както и за развиване на техническата инфраструкутра за електронното ръководство в Столичната община.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР