Общо 78 депутати се събраха за днешното извънредно пленарно заседание.

...
Общо 78 депутати се събраха за днешното извънредно пленарно заседание.
Коментари Харесай

Управляващите саботираха изслушването на Борисов и не събраха кворум в парламента

Общо 78 депутати се събраха за днешното изключително пленарно съвещание. Това накара ръководителят Цвета Караянчева да даде опция кворумът да се събере за втора регистрация в 9:20 часа. И след него обаче не се събраха нужния брой депутати
Българска социалистическа партия упорства на свиканото по тяхна самодейност съвещание да бъде изслушан министър председателят Бойко Борисов. Също по този начин ще бъде изслушан и министърът на вътрешните работи Христо Терзийски за експанзията против публицисти, протестиращи и участници в Националната конференция на ГЕРБ.
Ако съвещание се организира, в дневния му ред е приемане на решение от Народното събрание, с което министър-председателят да бъде длъжен да внесе в Народното събрание актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите ограничения за превъзмогване на последствията от рецесията с COVID-19.
В залата са депутати от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и двама от ГЕРБ. От Вътрешна македонска революционна организация изпратиха известие, че няма да влязат в зала.
В същото време пред Народното събрание протестиращи скандират оставка и замерят постройката с яйца и домати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР