Общо 75% от спинърите се оказаха опасни, посочват до момента

...
Общо 75% от спинърите се оказаха опасни, посочват до момента
Коментари Харесай

Проверките у нас потвърдиха: Над 75% от спинърите се оказаха опасни и могат да причинят и фатален изход при игра с тях

Общо 75% от спинърите се оказаха рискови, показват досега данните от инспекциите за рискова централизация на живак и олово в играчките. Проверките са на Държавната организация за метрологичен и механически контрол, които започнаха предходната седмица.

От понеделник стартират инспекции и на слънчевите очила. Мирослав Йотов, шеф на Дирекция „ Надзор на пазара “, посочи в изявление за „ Преди всички “ по рограма Хоризонт: Всички тези артикули, които са рискови, ще бъдат неразрешени за продажба у нас след излизането на резултатите от пробите. Агенцията продължава с инспекциите през лятото. Завърши инспекцията на детските люлки и раменните пояси като помощно средство за плуване – обстановката не е цветуща, сподели Йотов и добави:

Над 75% от тестваните спинъри единствено за три дни се оказаха, че са несъответстващи артикули, заради което се наложи да вземем и проби, които към този момент са изпратени в лаборатории и те се изпитват. Нашата цел е да предотвратим рискови артикули на пазара, които могат да причинят и съдбовен излаз при игра с тях. Това, което ни накара да създадем инспекция, са спрените преди един месец на митницата над 50 хиляди бройки.

Ние координирахме нашите дейности с останалите страни ­ членки и в петък се появи първата информация на сътрудниците от Люксембург за в действителност рискови спинъри, които са оповестени в системата за бърз продан на информация. Около 50% от раменните пояси са без съответните предизвестия и указания на български език. Следващата ни тематика са слънчевите очила. Добре е потребителите да отидат в която и да е оптика, в която има такава инсталация, да си създадат една бърза инспекция, която е безвъзмездна, за филтъра и за покритието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР