Общо 73 български учени от около 60 университета в 12

...
Общо 73 български учени от около 60 университета в 12
Коментари Харесай

Ден 75: Развалени яйца летят по сградата на бившия Партиен дом

Общо 73 български учени от към 60 университета в 12 страни по света излязоха с отворено писмо, с което поддържат гражданските митинги против държавното управление и основния прокурор Иван Гешев. Това се случи в 75-ия ден на митингите против властта. Протестиращите в триъгълника на властта вечерта в понеделник извадиха от кашон развалени яйца и замеряха с тях постройката на някогашния Партиен дом.

" Изразяваме поддръжка на митингите в България и настояванията им за самостоятелна правосъдна система, транспарантно и отговорно държавно управление и свободни медии. Също по този начин поддържаме правото на хората да показват свободно своето мнение, което включва правото на кротичък митинг ", декларират те.

По-късно вечерта в понеделник, в триъгълника на властта в София Арман Бабикян от " Отровното трио " съобщи, че българските учени са горди да поддържат митинга на този свободен площад, без значение къде се намират. Част от тях преподават в Австралия, Съединени американски щати, Англия, те не са не запомнили, че са българи, за разлика от хората, които ни ръководят. Утре - (Денят на Великото национално въстание - 3 -б.а) би трябвало този площад да е цялостен. Всеки да вземе родственици, другари, съседи, всички, които желаят независимост, а не да затварят лютеница, прикани Бабикян.
Тревогите на учените
Учените са обезпокоени против съпротивата, която редица политически партии демонстрират против гражданския напън за промяна на правосъдната система, прокуратурата и специфичните служби.

" Имайки това поради, ние имаме вяра, че българите в чужбина биха могли да бъдат изключително потребни, като дават без значение експертно мнение по отношение на процеса на промяна в страната. Не представляваме която и да е политическа партия или други ползи. Твърдо имаме вяра, че когато хората са обединени от вярната цел, те ще намерят метод да я реализиран. За една по-добра България! ", се споделя в писмото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР