Общо 73 български учени от около 60 университета в 12

...
Общо 73 български учени от около 60 университета в 12
Коментари Харесай

Над 70 български учени в чужбина подкрепиха протеста срещу Борисов и Гешев

Общо 73 български учени от към 60 университета в 12 страни по света излязоха с отворено писмо, с което поддържат гражданските митинги против държавното управление и основния прокурор Иван Гешев.

" Изразяваме поддръжка на митингите в България и настояванията им за самостоятелна правосъдна система, транспарантно и отговорно държавно управление и свободни медии. Също по този начин поддържаме правото на хората да показват свободно своето мнение, което включва правото на кротичък митинг ", декларират те.

Учените са обезпокоени против съпротивата, която редица политически партии демонстрират против гражданския напън за промяна на правосъдната система, прокуратурата и специфичните служби.

“Имайки това поради, ние имаме вяра, че българите в чужбина биха могли да бъдат изключително потребни, като дават без значение експертно мнение по отношение на процеса на промяна в страната. Не представляваме която и да е политическа партия или други ползи. Твърдо имаме вяра, че когато хората са обединени от вярната цел, те ще намерят метод да я реализиран. За една по-добра България! ", се споделя в писмото.

Учените приканват да не се позволява принуждение от страна на полицията против мирни стачкуващи и публицисти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР