Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми

...
Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми
Коментари Харесай

Борисов: 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми заради COVID-19

Общо 72 млн. лева получиха български дребни и микро компании за превъзмогване на икономическите последствия от рецесията с COVID-19. Средствата са от оперативната стратегия "Иновации и конкурентоспособност ". Това разгласи във фейсбук министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

Грантовете са сред 3 000 и 10 000 лева Тепърва следва да бъдат раздадени още 200 млн. лева безплатна помощ в поддръжка на междинните предприятия.

Мярката 60/40 продължава да работи чудесно.

Близо 200 000 души останаха на работа с помощта на нея. Стартира и механизмът за подкрепяне на секторите на превоза и туризма с 290 лева за опазване на работно място, както и нова скица за наемане на безработни.

"Радвам се, че на фона на пълзящата рецесия по света - у нас поддържаме стопанската система жива. За разлика от доста други страни, при започване на годината ние не затворихме редица браншове и се резервира препитанието на хиляди хора. Ние няма да спрем дотук. Ще продължим да оказваме помощ на жителите и бизнеса. Няма да е елементарно, само че с самообладание, разсъдък и единение ще се оправим ", сподели Борисов.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР