Общо 72 акта за неспазване на карантината има днес в

...
Общо 72 акта за неспазване на карантината има днес в
Коментари Харесай

72-ма софиянци са отнесли по 5000 лева глоба заради разходка в парка

Общо 72 акта за неспазване на карантината има през днешния ден в София. Столична дирекция на вътрешните работи са написали през днешния ден 63 акта на хора, които не са спазили ограниченията. 9 акта е издала Общинска полиция, а санкцията е 5000 лева Актовете са най-вече на хора, които са се разхождали в парковете.
В първата половина на деня през днешния ден улиците в София бяха пусти. След това Слънцето се появи и много хора взеха решение да излязат на разходка. В същото време десетки служители на реда следяха да няма скупчване на хора. Спираха и жителите, с цел да им кажат, че в случай че нямат незабавна работа е по-добре да се приберат у дома.

Междувременно удължиха безплатното паркиране в синя и зелена зона до 12 април, т.е. до края на противоепидемичните ограничения.

Така всеки, на който му се постанова да излезе от у дома, с цел да отиде на работа или до магазина да вземем за пример, може да паркира гратис на обозначените места за синя и зелена зона. За последните две седмици има повече паркирани коли в центъра и 6 пъти по-малко пасажери в градския превоз, регистрират от центъра за градска подвижност.

Общо 1300 са чиновниците на платените зони в София. Повечето от тях в този момент са у дома. Отчитат се и огромни финансови загуби. От ЦМГ ще предложат на общината стикери на софиянци, които живеят в обсега на платена зона, да бъдат удължени с интервала, в който зоните не са функционирали. Същото важи и за платения длъжностен абонамент.

Безплатни са единствено синята и зелената зона. Повечето частни платени паркинги в София работят, отбелязва БТВ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР