Общо 66 партии и коалиции са се регистрирали за участие

...
Общо 66 партии и коалиции са се регистрирали за участие
Коментари Харесай

В местните избори ще участват 66 партии и коалиции

Общо 66 партии и обединения са се записали за присъединяване в локалните избори тази есен в Централната изборна коалиция. Крайният период за това изтече нощес, а до 16 септември партиите, обединенията, локалните обединения и инициативните комитети би трябвало да се записват за присъединяване в изборите във всяка община, като попадат документи в съответната общинска изборна комисия.

Централната изборна комисия е записала за присъединяване в локалния избор 59 партии и седем обединения, които са показали както нужните документи, по този начин и съгласно инспекция на основна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " (ГРАО) имат над нужните 2500 подписа за регистрация, разгласи представителят на комисията Александър Андреев през днешния ден.

Регистрация е отказана на пет партии и една коалиция. Национално придвижване " Единство " и партия " Солидарност " не са дали нужния брой подписи, а партиите " Съюз за отечеството ", " Общество за нова България ", Българска земеделска партия и коалиция " Блок на комунистическите партии " не са имали всички документи.

По традиция първа в Централната изборна комисия се записва ГЕРБ, а след нея - обединяването " Демократична България ". Регистрирани са още Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и други В предходните избори са взели участие 74 политически обединения.

Партиите и обединенията би трябвало да се записват и в общинските изборни комисии, където се записват и локалните обединения и инициативни комитети. Според последните промени на Изборния кодекс в имената на локалните обединения наложително би трябвало да участва най-малко едно от имената на партиите в тях. Срокът е 16 септември.

Тогава изтича и срокът, в който жители на Европейския съюз, които имат сегашен или непрекъснат адрес в страната най-малко от 26 април т.г., т.е. дават отговор на условието за уседналост, могат да изискат да бъдат включени в изборните описи.

От Централната изборна комисия припомниха, че с решения са удостоверили две разпореждания в Избирателния кодекс - бюлетините да се печатат в печатницата на Българска народна банка, както и прагът за годност на преференциите за общински съветници да е 7% от гласувалите за съответната листа.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (94)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР