Общо 64 съдии от цялата страна излязоха с отворено писмо

...
Общо 64 съдии от цялата страна излязоха с отворено писмо
Коментари Харесай

Десетки съдии искат дисциплинарно преследване срещу Иван Гешев и извинение

Общо 64 съдии от цялата страна излязоха с отворено писмо до институциите, в което показват " дълбокото си отвращение " от държанието на правосъдния министър Данаил Кирилов и прокурор Иван Гешев пред Висшия правосъден съвет.

Те упорстват за формиране на дисциплинарно произвеждане против Иван Гешев за " отправяне на закани към члена на Висшия правосъден съвет Атанаска Дишева на 14 ноември 2019 година в постройката на Висш съдебен съвет ". Както и за " неучтиво, нетолерантно и неуважително отношение към членовете на Висшия правосъден съвет Атанаска Дишева и Олга Керелска в извършеното на 24 октомври съвещание на Пленума на Висшия правосъден съвет ".

" Съдържанието на техните изявления и формата, в която бяха направени, освен жестоко нарушават условията на Кодекса за етично държание на българските магистрати и са в явна несъответственост с условията за владение на високи професионални и нравствени качества според Закона за правосъдната власт и Конституцията на Република България, само че уронват неприемливо престижа на правосъдната власт и са неприемливи даже от позиция на най-ниските условия за етично отношение, учтивост и образование ", споделят съдиите.

Те допълват, че " арогантното държание и езикът на лична борба нямат място нито във Висш съдебен съвет, нито в правосъдната система и държавното ръководство изобщо ".

Магистратите споделят, че правосъдният министър е употребявал " неприемливи изрази и афектиран звук, които принизяват работата на висшия орган на правосъдната власт и основават усещане за неприемливо политическо толериране на едни членове на съвета за сметка на други ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР