Общо 64 души са съдиите и съдебните служители в системата

...
Общо 64 души са съдиите и съдебните служители в системата
Коментари Харесай

Административните съдилища скоро ще останат без здрави съдии заради епидемията

Общо 64 души са съдиите и правосъдните чиновници в системата на административното правосъдие, които са инфектирани с Covid-19 или са под карантина, тъй като са контактни на инфектирани. Заболели или контактни на лица с потвърден Covid-19 сега са 30 съдии, което е съвсем 8% от всичките административни съдии в България – 377 магистрати.

Към 2 ноември други 28 души са били в очакване на резултатите си от извършени PCR проучвания, защото са имали изявени признаци или са били в контакт с потвърдено болен с Covid-19. При този ритъм на разпространяването на болестта в административните съдилища скоро системата ще е неспособна да действа обикновено.

Ситуацията с разпространяването на ковид в правосъдната власт се утежнява бързо, алармираха в края на предходната седмица ръководителите на редица съдилища до Висшия правосъден съвет.

Председателят на окръжния съд в Русе Анета Георгиева предизвестява, че има голям брой хора с позитивни проби за Covid-19. По думите ѝ обстановката оставя " без съответно покритие на служебните отговорности основни позиции в съда като тази наклонност се задълбочава ". Подобно е ситуацията в съдилищата в Шуменска област.

Общо петима магистрати от двете профилираните съдилища в София са диагностицирани със болестта. В понеделник Covid-19 умря известният благоевградски углавен арбитър Иво Харамлийски, който бе 52 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР