Общо 6368 досъдебни производства са наблюдавани през миналата година от

...
Общо 6368 досъдебни производства са наблюдавани през миналата година от
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура в Търново отчете нисък ръст на оправдателните присъди

Общо 6368 досъдебни производства са следени през предходната година от Окръжната прокуратура във Велико Търново. От тях са завършени 3776, като всички в законовите периоди, като се изключи 1 дело. Това стана ясно от отчетния отчет на окръжния прокурор Емил Денев.

 op1

Той означи, че е намалял общият брой на спрените досъдебни производства по отношение на предходните години и това е трайна наклонност.

През предходната година на съд са предадени 1063 лица, против 1014 през 2016г. През отчетната година е налице известно нарастване на броя по този индикатор с 49 лица.

Има растеж на импортираните в съда прокурорски актове. Превес имат формираните каузи по импортирани обвинителни актове, до момента в който през миналата година повече са били импортираните съглашения. Прокурорите са решили най-вече преписки – 2176 броя.

„ Осъдените и глобени лица с влезнал в действие правосъден акт през 2017г. са 997. Нисък остава и % на оправдателните присъди и решения. Относителният дял на постановените през 2017г. оправдателни присъди и решения, които са 14 по отношение на общия брой на импортираните в съда обвинителни актове и оферти по чл.78а от Наказателен кодекс от прокурорите във Великотърновски правосъден окръг -635 е 2,2 % „ се показва още в отчета.

През отчетния интервал не са постановявани оправдателни присъди по каузи със важен публичен интерес.
Окръжна прокуратура – Велико Търново по натовареност на прокурорите се подрежда на трето място в страната и няма постановени оправдателни присъди. За втора поредна година няма и върнати каузи от съда за позволени процесуални нарушавания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР