Общо 63 души започват работа в рамките на проекта, който

...
Общо 63 души започват работа в рамките на проекта, който
Коментари Харесай

Връчиха трудовите договори по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Видин“

Общо 63 души стартират работа в границите на плана, който се реализира по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейски Съюз посредством Европейския обществен фонд (ЕСФ) 2014-2020 година, предпочитана ос 2 -„ Намаляване на бедността и поощряване на общественото включване”.
Трудовите контракти бяха връчени от кмета на Общината доктор Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова, която е и началник на плана, в залата на Общинския съвет. Д-р Ценков изрази удовлетворението си от обстоятелството, че толкоз хора намират претовареност благодарение на плана, въпреки и до края на календарната година. „ Това е глътка въздух, а Община Видин ще се ангажира да търси всевъзможни други решения за подкрепяне на хора като вас “ – сподели той и добави, че сега се приготвят още сходни стратегии, посредством които кметовете на обитаеми места да наемат безработни, с цел да оказват помощ в благоустрояването, озеленяването и чистотата. Той моли към новоназначените да бъдат извънредно виновни в работата и доброжелателни към потребителите на услугата и пожела „ на добър час “.
„ За Община Видин това е доста значим миг, тъй като се основават работни места, а вие получавате късмет да работите, да помагате на възрастните хора и такива от уязвими групи и под карантина “ – с тези думи Борислава Борисова се обърна към присъстващите в залата и разяснява, че планът е направен за по-малко от месец. Тя показа в резюме задачите и дейностите, които се осъществят и също пожела триумф.
Част от хората, които получават трудова претовареност, ще работят като сътрудници на 4-часов работен ден за села под 100 индивида, други – като сътрудници на 8-часов работен ден в селата, както и в гр. Дунавци, като сътрудници на цялостен работен ден във Видин и други
Наетите ще доставят хранителни артикули и медикаменти от първа нужда по домовете, ще заплащат битови сметки и други с пари на потребителите, които са лица, сложени под карантина по отношение на COVID-19, възрастни над 65 години, които нямат опция да се самоообслужват, хора с увреждания и техните фамилии, възрастни в риск, самотни родители с деца до 12 години, които не могат да оставят децата си сами.
Ползвателите декларират желанието си за включване на телефони: 0884 03 02 80 и 0896 88 56 40, с работно време 8.30 ч. – 16.30 ч., или на място при визити от страна на службите, проверяващи карантинираните лица по домовете, както и посредством кметовете и кметските наместници в обитаемоте места. Заявките се одобряват неотложно до 31.12.2020 година
Предвижда се включване на минимум 1000 лица от Община Видин. Желаещи да употребяват услугите ще се набират през цялото времетраене на плана – до края на тази календарна година.
Общата стойност на плана е 422 940 лева, като размерът на европейското финансиране е 359 499 лева, а на националното – 63 441 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР