Общо 614 нарушения са установени по време на първата част

...
Общо 614 нарушения са установени по време на първата част
Коментари Харесай

МВР установи 614 нарушения по пътищата по време на спецоперация

Общо 614 нарушавания са открити по време на първата част от извършената профилирана интервенция за надзор по главните пътища. От старта ѝ през вчерашния ден сутринта (10 август) до 20:00 часа вечерта няма регистриран нито един тежък случай. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
В рамките на интервенцията екипите са ревизирали 231 моторни транспортни средства и 316 водачи и пасажери. Констатирани са общо 614 нарушавания, като максимален е броят на тези за скорост - 512. Констатиран е един случай на ръководство на моторно транспортно средство в спешната лента на автомагистралата и случай, при който чуждeнец е пътувал без регистрационни табели.
В хода на извършения надзор са издадени 67 фиша, формирани са 27 акта за открито административно нарушаване и 8 заповеди за насилствени административни ограничения. Освен това са връчени 31 електронни фиша на водачи за техни предходни нарушавания, а на 3-ма са отнети свидетелствата за ръководство заради неплатени отговорности по Закона за придвижване по пътищата.
В рамките на интервенцията чиновниците са открили и 15 лица от престъпния контингент.

Операцията стартира през вчерашния ден сутринта. В нея се включи и вертолет на ГДГП, който да следи за спазването на разпоредбите за придвижване от въздуха. Тя е за надзор по главните пътни посоки у нас и е ориентирана към агресивното шофиране по пътищата. Паралелно с това се правят инспекции за приложимост на алкохол, наркотични субстанции и вярно транспортиране на огнестрелно оръжие и муниции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР