Общо 610 състезатели от 18 страни ще вземат участие в

...
Общо 610 състезатели от 18 страни ще вземат участие в
Коментари Харесай

Лекоатлети от 18 страни идват на Балканиадата в Стара Загора

Общо 610 състезатели от 18 страни ще вземат присъединяване в Балканиадата по лека атлетика в Стара Загора на 20 и 21 юли. Това разгласи през днешния ден по време на формалната конференция, извършена в общината, Добромир Карамаринов, президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ).

" Искам да благодаря на клуба по лека атлетика " Берое " и община Стара Загора за положителното съдействие при организирането и на тази най-мащабна атлетическа демонстрация в България и на Балканите за годината, съобщи Карамаринов.

" Без тази поддръжка Балканиадата през 2013-а, Европейския екипен шампионат през 2015-а, и Атлетическата церемония през 2017-а нямаше по какъв начин да се случат в Стара Загора. Радвам се, че Стара Загора стана обичана атлетическа дестинация на всички страни от Балканите. Очаквам доста мощно съревнование, тъй като то е последното, на което могат да се покриват нормативи за Евро 2018 в Берлин. Балканиадата ще е и едно от най-силните надпревари и за по-младите спортисти, тъй като не всякога могат да мерят сили с елита от 18 страни и то пред цялостни трибуни. Очакванията са ми за чудесна атмосфера, мощно съревнование и още веднъж през идващите години и балканската и европейската атлетика да бъдем тук в Стара Загора ", сподели още той.

Официалното разкриване на Балканиадата ще бъде в петък от 18,00 часа.

" Ще приказвам от името на целия народен отбор. Всяко едно домакинство е извънредно мотивиращо за нас. Стартирайки на стадион в България всеки един от националния отбор се стреми да даде най-хубавото от себе си и да покаже извънредно мощни резултати. През 2015-а тук в Стара Загора показахме, че когато вървим като тим може да създадем хубави неща. Тази последна инспекция преди Евро 2018 е добре пристигнала за нас. Лично в тройния скок се веселя, че в Стара Загора ще скачам при доста мощна конкуренция, а това и извънредно значимо за мен. Призовавам всички да дойдат на стадиона и да поддържат тима ни, тъй като го заслужаваме. Силно се надявам да стане едно доста хубаво съревнование ", съобщи пред медиите Габриела Петрова.

Петрова ще скача в тройния скок в конкуренцията на Параскеви Папахристу (Гърция), бронзова медалистка в зала от международното състезание в Портланд 2016 и трета европейското навън в Амстердам за същата година. Другата мощна състезателка в тази дисциплинираност е Хана Миненко (Израел), международна вицешампионка от Пекин 2015.

Да поддържа спортистите ни на Балканиадата в събота ще пристигна и международната шампионка до 20 години в тройния скок от Тампере 2018 Александра Начева. 

Гост на надпреварите в събота ще бъде и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР