Общо 600 километра достигнаха тази сутрин задръстванията в час пик

...
Общо 600 километра достигнаха тази сутрин задръстванията в час пик
Коментари Харесай

600 км задръствания заради стачката във Франция

Общо 600 километра доближиха тази заран тапите в час пик в Париж и покрайнината. Днес е петият ден от ефикасната стачка против пенсионната промяна на френското държавно управление. Едва 20 % от влаковете извършват курсовете си през днешния ден. Заради това голяма част от парижани са потеглили тази заран с колите си, което пък е станало причина за големи тапи.

Ръководството на жп компанията предизвести, че чака днешният транспортен безпорядък да продължи и на следващия ден, а може би и в сряда.
Правителството реши да позволи за прилагане от коли за споделено пътешестване автобусните ленти по автомагистрали A1, A6a, A10 и A12.

Президентът Еманюел Макрон и министър председателят Едуар Филип свикаха обяд с отрасловите министри и ръководители на парламентарното болшинство. В сряда министър председателят би трябвало да показа цялостния план за промяната. Двамата към този момент са безапелационни за твърдата воля на държавното управление да вкара универсалната пенсионна система.
Анализатори разясниха, че се провеждат и организират стачки против промяна, чиито елементи даже още не са оповестени, което приказва за това какъв брой изнервено е френското общество.

Западни издания писаха, че демонстрациите са невиждани, защото нито един сегмент от обществото не е останал непокътнат от протестната вълна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР