Общо 6 583 665 граждани на Сърбия имат право да

...
Общо 6 583 665 граждани на Сърбия имат право да
Коментари Харесай

Избори в Сърбия: 6,5 млн. с право на глас, партията на Вучич с най-големи шансове

Общо 6 583 665 жители на Сърбия имат право да гласоподават на парламентарните избори в страната в през днешния ден. Те ще могат да упражнят правото си на глас в 8386 изборни секции. Това е с към 150 000 по-малко, в сравнение с предходните парламентарни избори, предават сръбските медии, представени от БГНЕС.
Сръбските жители отвън страната ще могат да гласоподават допълнително от 40 изборни секции. Изборите ще бъдат следени от 3341 локални и 111 задгранични лица. В допълнение към задачата за наблюдаване на БДИПЧ (Служба за демократични институции и човешки права на ОССЕ), изборите в Сърбия се следят и от локални наблюдаващи на ЦРТА и ЦЕСИД, наблюдаващи за битка с корупцията и за първи път ЕНЕМО - Европейска мрежова организация за наблюдаване на изборите.
21 са участващите в конкуренцията партии и обединения, които ще се борят за прекосяване на прага от 3% от гласоподавателите, с цел да завоюват места в сръбския парламент.
С шансове за най-вече места е Сръбската прогресивна партия (СПП) на президента Александър Вучич, която съгласно предвижданията ще завоюва към 60% от гласовете. След нея се подрежда нейният съдружен сътрудник - Социалистическата партия на Сърбия (СПС) с 12%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР