Общо 58% от българите приемат, че е нужна оставка на

...
Общо 58% от българите приемат, че е нужна оставка на
Коментари Харесай

Галъп: 58% от българите искат оставка на правителството

Общо 58% от българите одобряват, че е нужна оставка на държавното управление, 32% са срещу. Останалите не могат да преценяват. Данните са от самостоятелен експресен сондаж на „ Галъп интернешънъл “, извършен на 13 юли измежду 700 души.
Около 300 хиляди души или 6% настояват, че към този момент са ходили на митинг против държавното управление, 36% споделят, че биха взели участие в митинг против държавното управление.

В митинг в поддръжка на държавното управление споделят, че биха взели участие 8%, а че към този момент са взели участие - 2%.

Данните съдържат известна декларативност, само че съставляват относително добър ориентир за величината и профила на митингите и протестния капацитет, показват социолозите, написа още investor.bg.

Съществена част от деклариращите, че стачкуват, са младежи, сочи сондажът. В София протестният капацитет е по-висок. В останалата част на страната е предстоящо по-малък и това евентуално се дължи на повече боязън, разясняват социолозите.

Те допълват, че събитията демонстрират, че настава смяна. В София все още на проучване са протестирали към 10%, което би могло да значи и към 150 хиляди души.

Данните възпроизвеждат и обичайна конструкция на мненията при въпрос за доверие в държавното управление. В същото време обаче тези данни демонстрират, че стабилизацията на имиджа на държавното управление към обстановката с ковид е била по-скоро краткотрайна и е отсрочила действието на по-дълбоки процеси.

Като че ли на всички места по света през първите 3 месеца разпространяването на оронавируса консолидира властта на всички места и отстрани партийността от съзнанието, а в този момент стартира противоположният развой – настроения за смяна. Това към този момент бе записано в Германия, Франция и други страни, регистрират от Галъп.

Сондажът е извършен посредством телефонен панел. Абсолютна оптималната неточност 3.7 при 50% дялове. 1% от извадката е почти еднакъв на към 55 хиляди души.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР