Общо 569 мигранти бяха спасени тази сутрин при три операции,

...
Общо 569 мигранти бяха спасени тази сутрин при три операции,
Коментари Харесай

569 мигранти спасени за ден край Испания

Общо 569 мигранти бяха избавени тази заран при три интервенции, осъществени от испанската избавителна работа край крайбрежията на страната, съобщи " Франс прес ", като цитира изказване на управляващите.

Натъпкани на 16 лодки 264 души бяха избавени в Гибралтарския пролив и отведени в пристанищата Тарифа и Барбате в Андалусия. Други 176 са били избавени в Средиземно море, сред Южна Испания и северната част на Мароко, а 129 - край остров Гран Канария в Атлантическия океан.

Спасените мигранти, измежду които малолетни, дами и няколко бебета, са най-вече от Магреб и страните южно от Сахара, само че също от Азия, посочи представител на избавителните служби.
Вишеградската четворка ще бойкотира срещата в Брюксел за мигрантите Унгария, Полша, Чехия и Словакия са солидарни с твърдите ограничения, които австрийското председателство има намерение да предприеме
Спасителните интервенции бяха осъществени шест дни, откакто във Валенсия дойде кораба " Акуариус " със 629 мигранти, избавени край крайбрежията на Либия. Италия и Малта му не разрешиха да дебаркира в техни пристанища.

Утре в Брюксел ще се състои мини среща на високо ниво на Европейски Съюз, на която ще бъде разисквана миграцията, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР