Общо 55 млн. лв. е инвестирала Столичната община в общинското

...
Общо 55 млн. лв. е инвестирала Столичната община в общинското
Коментари Харесай

55 млн. лв. е инвестирала Столичната община в здравеопазването за четири години

Общо 55 млн. лева е вложила Столичната община в общинското опазване на здравето през последните четири години. Това заяви през днешния ден кметът Йорданка Фандъкова, която посети реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница, за която е закупена нова ендоскопска инсталация за диагностични и лечебни процедури.

Столичната община влага приблизително годишно сред 8 и 9 млн. лева за поддръжка на общинските лечебни заведения за действия, които не се финансират от НЗОК, уточни столичният кмет. Тя осведоми, че в Първа градска болница единствено тази година общината е вложила над 600 хил.лв. Успяхме да създадем по този начин, че нашите лечебни заведения да станат конкурентни. Първа градска стана и първата общинска университетска болница, която разрешава експертите да се хабилитират, акцентира кметът Фандъкова.

По думите й в общинското опазване на здравето е налице огромна смяна. През първите години на ръководство в общината ни се постановяваше да спасяваме общинските лечебни заведения от банкрут и от приватизация. Подкрепихме ги, намерихме за тях положителни мениджърски екипи и последователно почистваме отговорностите им, сподели Фандъкова. Тя акцентира, че общината влага във всички общински лечебни заведения и Диагностично-консултативни центрове.

Кметът Фандъкова показа второто ново лице, след арх. Ивайло Петков, в листата на общинските съветници на ГЕРБ за идните избори. Това е кардиологът, проф. Иво Петров, медицински шеф и шеф на клиника по кардиология и ангиология към частен сърдечно-съдов център в София, специализирал инвазивна кардиология и радиология в Аржентина. Проф. Петров сподели, че като общински консултант ще работи за въвеждането на електронното опазване на здравето. Моя фантазия е електронната персонална здравна карта. Смятам, че с напъните на общината и поддръжката на институциите, въвеждането й може да бъде реализирано, уточни проф. Петров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР