Общо 55 мъже са били задържани в полицията в рамките

...
Общо 55 мъже са били задържани в полицията в рамките
Коментари Харесай

МВР за Розино: Потрошени са 8 къщи, 2 коли и 6 глави

Общо 55 мъже са били арестувани в полицията в границите на тридневна профилирана интервенция за гарантиране на публичния ред в село Розино, оповестиха от пловдивската полиция. Действията са осъществени под наблюдаване на Районна прокуратура – Карлово. Припомняме, че към 16 часа в събота в районно управление (на МВР) – Карлово бе получен сигнал за всеобщо сборичкване сред два враждуващи рода в Розино.

Според първичната информация, по време на физическата разпра участниците се замеряли с твърди предмети, а също по този начин имало и пукотевица с оръжие. Пристигналите на място екипи от районното ръководство и пловдивското Зонално жандармерийско ръководство предотвратили разрастването на спора.

В болница били откарани шестима потърпевши, трима от тях са оставени под лекарско наблюдаване. Местопроизшествието е непокътнато, осъществен е оглед. Иззети са материални доказателства, които са приложени към материалите по формираното досъдебно произвеждане по член 325, ал.1 от Наказателен кодекс. Установени са материални вреди по осем къщи и два микробуса. Като основатели на сбиването в полицейския арест са отведени 8 мъже. За нормализиране на ситуацията в селото са обезпечени полицейски патрули, вследствие на чиято бърза интервенция в точния момент е прекъснато друго сборичкване сред семействата към 15.30 часа в неделя. Няма съществено потърпевши хора, нанесени са увреждания по къща и седем моторни транспортни средства.

В хода на дейностите същия ден и в понеделник чиновниците на реда са задържали други 47 участници. С разпореждане на Районна прокуратура – Карлово четирима са привлечени като обвинени и приведени в ареста за период до 72 часа. Актове по Указа за битка с дребното безчинство са формирани на шестима, а по силата на ЗМВР с полицейски протоколи са предизвестени 40 души.

Под управлението на прокуратурата дейните оперативно-издирвателни и процесуално-следствени по случая не престават. За обезпечаване на спокойствието и реда в селото са ангажирани непрекъснати полицейски екипи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР