Общо 55 души бяха евакуирани от авариралия влак и бяха

...
Общо 55 души бяха евакуирани от авариралия влак и бяха
Коментари Харесай

Последна Информация: Кървавата Равносметка След Влаковата Катастрофа В Симитли!

Общо 55 души бяха евакуирани от авариралия трен и бяха превозени с рейсове, съобщи БНР.

На уеб страницата си БДЖ заяви, че поради случая придвижването на влаковете по направлението Петрич-Благоевград е прекратено. Създадена е организация за транспорт с рейсове на пасажерите за идващите влакове по трасето.

" Предстои да създадем инспекция на целия скален откос, който е над линията и това дали има заплаха от още сривания. След това локомотивът ще бъде вдигнат ", изясни генералният шеф на НКЖИ Красимир Папукчийски.

Сигналът за случая е подаден на телефон 112 в 18:55 ч. в мъчнопроходим регион на Кресненското дефиле. Веднага към мястото потеглят ленейки, пожарни екипи и полиция. Областният шеф Бисер Михайлов задейства спешния щаб при злополучие.

От БДЖ оповестиха, че локомотивът е към 45 градуса накривен, в много неприятно положение, както и единият вагон. Ударът е бил много сериозен, с цел да го извади в това състояние.

" Откъсал се е един значителен скален пай, към 40 кубика, един още по-малък към 10 кубика и към 100 кубика скална и земна маса. За съжаления това просто не можем до го предвидим ", заяви основният инспектор по сигурността на Националната компания " Железопътна инфраструктура " Бисер Минчев.

На въпрос, дали се прави регулярен оглед на жп трасето, той уточни, че всеки ден чиновници на БДЖ минават по всички трасета по железопътната мрежа, оглеждайки стоманения път и положението на скали, откоси земни.

Няма огромни вреди по жп линията. Трасето обаче няма да бъде пуснато за придвижване през днешния ден. Това ще се случи, откакто локомотивът бъде вдигнат и бъде тествано положението на скалния откос. Очаква се придвижването да бъде възобновено в границите на 48 часа.

Пострадалите пасажери ще получат обезщетения според от пострадванията.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР