Общо 523-ма ученици преминаха през профилактични прегледи на зрението по

...
Общо 523-ма ученици преминаха през профилактични прегледи на зрението по
Коментари Харесай

Образование и здраве: Над 500 ученици от Свищов преминаха през профилактични прегледи на зрението

Общо 523-ма възпитаници минаха през профилактични прегледи на зрението по план на Ротари клуб-Свищов , чието осъществяване се реализира със съдействието на управлението на Общината, оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

В основата на плана „ Превенция на зрението на деца от I до IV клас “ е концепцията, че положителното зрение е от значително значение за постигането на високи резултати в образователния развой , а съгласно изследвания към 80% от информацията се усвоява през очите. Организаторите означават, че когато зрението не действа вярно, образованието, спортът и всекидневните занимания могат да се окажат компликация.

Според международните стандарти в региона, профилактичните прегледи следва да стартират на шестмесечна възраст , като идващите прегледи са на една, три, пет и седем години . В тази връзка и с оглед подкрепяне на активността на здравните кабинети в учебните заведения в Свищов, в границите на реализацията на плана 523-ма възпитаници от първи до четвърти клас от свищовските учебни заведения минаха през скрининг на очното здраве. 

При 58 от учениците резултатите от прегледите при експерт офталмолог демонстрират нужда от следене на положението и профилирани съвещания със експерти .

Цвета Галунова е гражданска квота в листата за Народно събрание на Българска социалистическа партия 4-ти МИР Велико Търново

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР