Общо 51 души са се прегледали в първия ден на

...
Общо 51 души са се прегледали в първия ден на
Коментари Харесай

Общо 51 души са се прегледали в първия ден на кампания за скрининг на белите дробове в София

Общо 51 души са се прегледали в първия ден на акцията за безвъзмезден скрининг на белите дробове, която се организира по самодейност на съдружие "Национална асоциация за профилактика на белодробните заболявания " в общинската Втора МБАЛ, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

От всички изследвани пациенти /настоящи, някогашни и пасивни пушачи/ при 17 души е открита хронична обструктивна белодробна болест. Те са ориентирани към пулмологични кабинети за инхалаторно лекуване. При един пушач са открити промени, които постановат диагностично уточняване, заяви доктор София Ангелова, ръководител на Сдружение НАПББ, представена от Столичната община.

През предходната година от всички 437 души, минали безвъзмездни прегледи, 138 са били диагностицирани с хронична обструктивна белодробна болест. Тази година акцент се слага и върху пушачите на бездимни и електронни цигари, които са с рисков профил за развиване на белодробни заболявания.

Прегледите ще се правят два пъти в месеца до края на годината без юли и август. Желаещите би трябвало да се запишат авансово на тел. 070010126 всеки работен ден сред 10.00 и 16.00 часа.

За втора поредна година акцията за скрининг на белите дробове е подкрепена от Столичната община и Втора градска болница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР